Tekstforfatter | Henriette

Så hva gjør jeg nå?

Robotkvinne som ser ut som et menneske stirrer ut i luften.

Jeg måtte ta en alvorsprat med ChatGPT og My AI.
For hva gjør jeg nå? Er det jobb igjen til meg som tekstforfatter? Jeg som lever av å skape engasjerende og levende tekst for kundene mine. Tekst som skal treffe dem rett i hjertet og få dem til å tenke.. ?

Er ChatGPT smartere enn tekstforfatteren?

My AI brukes hos Snapchat, og for oss voksne er den gratis og man kan stille alle de spørsmålene man vil. Vinklingen i svarene fra My AI er alltid positive. Derfor hadde jeg mine betenkninger når jeg ba den om et ærlig svar. For denne maskinen som genererer tekst, kan jo skrive den teksten jeg vil ha! Eller kan den det?… ?

? Jeg konfronterte først My AI med utfordringen min. Jeg spurte: “Hva skal jeg som tekstforfatter gjøre nå som vi har fått Chatgpt?”

Og svaret?
??“Du kan fortsatt bruke din kreativitet og skrive fengende tekster. Chatgpt kan være et nyttig verktøy for å generere ideer eller inspirasjon, men det kan aldri erstatte menneskelig kreativitet og tankegang”.

? Det var jo en trøst, tenkte jeg. Og en sannhet i modifikasjoner. For jeg kan jo både tenke og være kreativ oppi mitt eget hode – mens en maskin faktisk må bli fortalt hva den skal tenke og gjøre.

Jeg er ikke egentlig så bekymret som det ser ut til, men du skjønner nok hvorfor jeg måtte stille spørsmålet.

ChatGPT: Et hjelpemiddel eller en som vil ta jobben min?

? Deretter gikk jeg videre til Chatgpt, ?????? nummer 1. Jeg stilte akkurat det samme spørsmålet: “Hva skal jeg som tekstforfatter gjøre nå som vi har fått Chatgpt?

Og hold deg fast, for her kommer svaret:

?? Som tekstforfatter har du fortsatt en viktig rolle selv om ChatGPT og andre AI-modeller eksisterer. Her er noen anbefalte tiltak for deg:
ChatGPT

1?? Spesialiser deg: Mens AI-modeller som ChatGPT kan generere tekst, kan de ikke erstatte din unike forståelse og ekspertise som tekstforfatter. Vurder å spesialisere deg innen et bestemt felt eller en bestemt sjanger for å tilby noe som AI ikke kan.

2?? Bruk AI som et verktøy: ChatGPT kan være et nyttig verktøy for å generere ideer, utforske alternative formuleringer og forbedre produktiviteten. Du kan bruke det til å raskt generere en førsteutkast eller til å få inspirasjon. Bruk AI som en assistent i ditt arbeid og ikke som en erstatning.

3?? Skap unikt og engasjerende innhold: I en verden der AI kan generere store mengder tekst, blir originalitet og kreativitet stadig viktigere. Fokuser på å lage innhold som er unikt, engasjerende og som skiller seg ut fra mengden. Skap noe som mennesker virkelig kan relatere til og nyte.

4?? Bygg sterke relasjoner: Selv om AI kan generere tekst, er det fremdeles mennesker som leser og engasjerer seg i den. Bygg sterke relasjoner med dine lesere og klienter. Lytt til deres behov, skriv for dem og svar på deres spørsmål. Tilby en personlig tilnærming og bygg tillit.

5?? Hold deg oppdatert: AI-teknologier utvikler seg raskt, og det er viktig å holde deg oppdatert. Følg med på nye verktøy og muligheter som kan hjelpe deg som tekstforfatter. Lær hvordan du kan bruke AI på en effektiv måte og se etter muligheter til å integrere det i ditt arbeid.

Husk at selv om AI har kommet langt, vil det alltid være behov for menneskelig kreativitet, originalitet og forståelse. Se på AI som et verktøy som kan styrke og berike ditt arbeid, og bruk din unike kompetanse som tekstforfatter til å skape verdifullt innhold.”

Konklusjon fra en tekstforfatters ståsted

Jeg tror derfor at ingen maskin noen sinne kan erstatte meg og mine ord som tekstforfatter. Verken My AI eller Chatgpt vil kunne matche mine kreative tanker. Fordi det finnes kun en av meg! Hva mener du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

LES OGSÅ

Innholdsskaper tastatur

Referanser

Referanser er viktige og særlig for deg som skal fange leserens interesse. med disse referansene vil du se hva som bor i vår innholdsskribent..

Les mer »

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forsikre at du får den beste opplevelsen på siden.