Henriette | Innholdsskaper

3 tips til en god tekst

Skrive god tekst - tekstforfatter

Når vi leser en tekst, forventer vi å få informasjon basert på det vi leser i overskriften. Men det er ikke alltid dette er tilfelle, og da kan du potensielt miste mange lesere. Som tekstforfatter og innholdsskaper gjør du alt for å unngå at dette skjer. Her får du 3 grunnleggende tips for å skrive en god tekst:

1. Slik starter du en god tekst

⚡Begynn teksten med en interessant og fengende tittel. Da er sannsynligheten større for at leseren blir værende på siden din.⁣

2. Engasjer leseren

⚡ Få frem de gode poengene tidlig i teksten, så vil du klare å engasjere leseren.⁣

3. Dette skal du fokusere på! 👇

⚡ Fokuser på målgruppen din når du skriver teksten. Er det din mor som skal lese, eller er det en potensiell kunde? Å målrette teksten til publikummet ditt er det viktigste punktet på denne listen.⁣


Andre gode tips til å skrive en god tekst

Tenk før du skriver: Før du skriver det første ordet så er det viktig å tenke hva du ønsker å formidle. Hva er synspunktet ditt? Hvilket budskap prøver du å formidle? Hva ønsker du å oppnå med teksten din? Tittelen skal reflektere det du skriver, så hva er grunntanken?


Hvilket oppsett vil du ha? Du må vite hvilken grunnleggende struktur du ønsker på teksten din før du begynner å skrive. Tenk deg at teksten din er en sti, en fastsatt rute. Og jobben din er å veilede leseren fra start til slutt. Selvfølgelig kan du velge om strukturen skal være kronologisk eller uorganisert, men husk alltid at hvert element du inkluderer fører mot en slutt.


Se opp for stavefeil: Det kan hende teksten din er superbra, og den kan raskt vekke stor interesse – men hvis den ikke er skrevet riktig, vil leseren sannsynligvis slutte å lese før de har kommet til poenget.


Vær ekte: Har du noengang snakket med noen, men du tror ikke et ord på det han/hun sier? Kanskje det er fordi den personen ikke er ærlig. Det samme går igjen i tekster som skrives. En god tekst inneholder ikke flamboyante ord som plasseres inn i teksten bare for å høres kunnskapsrik ut. Skriv ekte – alltid.

Har du andre tips til en god tekst? Eller trenger du en god tekst til nettsiden din?

Ta gjerne kontakt, så slår vi av en prat!

Legg inn en kommentar

Kreativ, engasjerende & skreddersydd innhold for din målgruppe

Kontakt meg for et tilbud

LES OGSÅ

Innholdsskaper tastatur

Referanser

Referanser er viktige og særlig for deg som skal fange leserens interesse. med disse referansene vil du se hva som bor i vår innholdsskribent..

Les mer »
tekstforfatter fredagsfølelsen fredagspraten

Fredagsfølelsen er en faktisk tilstand!

Fredagen har ankommet, og alle hjerter gleder seg ❤️ 👉 𝘗𝘭𝘢𝘯𝘵 𝘣𝘦𝘯𝘢 𝘨𝘰𝘥𝘵 𝘪 𝘣𝘢𝘬𝘬𝘦𝘯 𝘰𝘨 𝘬𝘫𝘦𝘯𝘯 𝘢𝘵 𝘳𝘶𝘮𝘱𝘢 𝘥𝘪 𝘭𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘧𝘭𝘢𝘵𝘵 𝘱å 𝘬𝘰𝘯𝘵𝘰𝘳𝘴𝘵𝘰𝘭𝘦𝘯. 𝘕å

Les mer »
tekst til nettside forsidebilde

Tjenesten du selger, er ikke det kunden kjøper..

𝗗𝗲𝗻 𝘁𝗷𝗲𝗻𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻 𝗱𝘂 𝘀𝗲𝗹𝗴𝗲𝗿, 𝗲𝗿 𝗶𝗸𝗸𝗲 𝗱𝗲𝘁 𝗸𝘂𝗻𝗱𝗲𝗻 𝗸𝗷ø𝗽𝗲𝗿.⁣ Når du skriver tekst til nettsiden din, så er kunden ute etter å kjenne på følelsen

Les mer »
innholdsskaper tekst

Ikke bare sitt der.. begynn å SKRIV!

Tekst er ikke bare noe som kommer av seg selv. Det må være gjennomtenkt, informerende og smart. Men er det egentlig slik? Her følger noen tips som kanskje kan gi deg litt hjelp på veien, når du skal skrive tekst som skal nå ut til kundene dine.

Les mer »
Innholdsskaper Henriette Sundfjord

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forsikre at du får den beste opplevelsen på siden.

%d bloggere liker dette: